Правителството взе решение за присъединяването на България към Хартата за нулеви

...
Правителството взе решение за присъединяването на България към Хартата за нулеви
Коментари Харесай

България се присъедини към борбата с космическите отпадъци

Правителството взе решение за присъединението на България към Хартата за нулеви отпадъци по линия на съдействието на страната с Европейската галактическа организация (ЕКА).

Нарастващата глобализация и диверсификация на галактическите действия и същественото нарастване на размера на спътници, изведени в орбита, води до съществени закани за сигурността и устойчивостта, като се увеличава рискът от конфликт или формиране на „ галактически боклуци ". По този метод се заплашва сигурността на галактическите действия и самостоятелния достъп на Европейски Съюз до космоса, обясниха от Министерски съвет.

Хартата е необвързваща визия за смекчаване и премахване на галактическите отпадъци до 2030 година, която към този момент е подкрепена от близо 100 съществени участници в галактическия бранш в Европа и отвън нея, което е сигнал за мощната европейска водеща роля за бъдеще с нулеви галактически боклуци.

Чрез подписването на Хартата за нулеви боклуци България ще поддържа европейската самодейност за безопасна и устойчива галактическа среда, като от една страна ще насочи положително обръщение към създаващата се галактическа промишленост, а въпреки това ще стане по-видима за ЕКА.

Включването на България към самодейността на ЕКА ще спомогне за развиването на галактическата промишленост в страната, както и ще способства за повишение на интернационалния й имидж в областта на галактическите технологии.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР